marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

članki

Sledenje mobilniku pripeljalo do smrti čečenskega upornika


22.03.2005
Objavil: Mojca Giacomelli

Čečenski vojaški vodja, Shamil Basayev, je po poročanju spletne strani čečenskih separatistov izjavil, da so ruske obveščevalne sile lahko ubile vodjo upornikov, Aslana Maskhadova, le zato, ker so sledile njegovi lokaciji preko njegovih klicev z mobilnega telefona.

Maskhadov je vsak dan normalno uporabljal mobilnik in se pogovarjal, posebno v času, ko je lani spremljal pogajanja z Rusi, so v svoji izjavi zapisali predstavniki in drugi vodje upornikov.

"Aslan ni potreboval oborožitve. Skrivanje je bilo najboljši način, da ostane živ, kar pa je prekršil s tem, ko je preveč uporabljal svoj mobilnik," je dejal Basayev.

"V ožjem krogu okrog Maskhadova ni bilo izdajalcev, nagrado v vrednosti 10 milijonov dolarjev pa bo tako dobil direktor ruske zvezne agencije za varnost, Nikolai Patrushev. Od tega bo pet milijonov prejel osebno, ostalih pet pa bodo razdelili med njegove sodelavce," je še dodal.

Iz ruske agencije za varnost pa so sporočili, da so za informacijo, ki je vodila k uboju vodje čečenskih upornikov, Aslana Maskhadova, plačali precej denarja. Agencijo so obvestili nekateri prebivalci, ki so dali potrebne informacije o njegovem "nahajališču", so zapisali v svoji izjavi za javnost.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki