marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaTSMC predstavlja 1,6 nm proces z znatnim povečanjem zmogljivosti in učinkovitosti
10.05.2024

Podjetje TSMC je predstavilo svoj revolucionarni 1,6 nm proizvodni proces za izdelavo čipov, ki vključuje tudi zaledno omrežje za prenos energije, ki še izboljša učinkovitost porabe energije in gostoto tranzistorjev.

slikaGalaxy Watch7 naj bi omogočal spremljanje sladkorja v krvi
08.05.2024

Neinvazivno spremljanje krvnega sladkorja je naslednja meja za nosljive naprave in novo poročilo iz Južne Koreje kaže, da bo Samsung morda predstavil svojo naslednjo generacijo pametnih ur z možnostjo spremljanja ravni sladkorja v krvi uporabnikov.

slikaByteDance bi namesto odprodaje raje ukinil TikTok v ZDA
06.05.2024

Ameriška vlada je potrdila prelomni sveženj o nacionalni varnosti, ki ga je podpisal predsednik Joe Biden. Nova uredba dejansko postavlja matičnemu podjetju TikTok ByteDance ultimat, da v naslednjih devetih mesecih proda podjetje TikTok v ZDA lokalnemu podjetju ali pa se sooči z dejansko prepovedjo platforme.

slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

članki

Canalys: Huawei na Kitajskem ponovno rastel, vendar je trg padel na novo najnižjo raven


02.02.2024
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Canalys je objavilo poročilo o prodaji pametnih telefonov na Kitajskem za zadnje četrtletje in celotno koledarsko leto 2023. Glede na analizo so podjetja prodala pet odstotkov manj naprav v primerjavi z letom 2022, ki je bilo že tako najslabše leto v zadnjem desetletju.

V četrtem četrtletju so se pokazali znaki okrevanja, saj je bil upad le 1-odstoten oziroma skupno 73,9 milijona. Huawei je bil "temni konj", saj se je povzpel na četrto mesto in skoraj podvojil svoje pošiljke v primerjavi z enakim obdobjem lani.

V zadnjem četrtletju leta, ki je v drugih regijah običajno obravnavano kot počitniško obdobje, je bila predstavljena serija telefonov iPhone 15, zaradi česar je Apple prvič zasedel prvo mesto. Povpraševanje po novih telefonih iPhone je bilo večje kot lani, saj je ameriško podjetje zabeležilo 6-odstotno medletno rast.

Z rahlo 1-odstotno rastjo mu je uspelo prehiteti lokalne konkurente za prvo mesto za celotno leto 2023. Podjetja Vivo, Oppo, Honor in Xiaomi so zabeležila upad pošiljk, kar je Applu omogočilo, da je na vrhu odprl vrzel.

Pošiljke je spodbudilo tudi "povpraševanje lokalnih potrošnikov po inovacijah na področju programske in strojne opreme", čeprav čip izdeluje podjetje SMIC na pet let stari 7 nm tehnologiji in je očitno počasnejši od svojega predhodnika iz leta 2020.

Trg pametnih telefonov naj bi leta 2024 vstopil na pot "zmernega okrevanja", je napovedala Amber Liu, vodja raziskav pri družbi Canalys. Huawei bo okrepil konkurenco na trgu, saj vsa podjetja veliko vlagajo v storitve generativne umetne inteligence, strojno opremo in infrastrukturo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki