marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

članki

Garmin je lansiral novo nüvi 700 serijo enostavne in sofisticirane cestne navigacije


27.09.2007
Objavil: Thomas Bergant

Garmin je lansiral na trg novo nüvi 700 serijo GPS cestnih navigacijskih naprav. Z novo serijo je Garmin elegantno združil napredno tehnologijo skupaj z izboljšavami, ki bodo zadovoljile še tako zahtevne uporabnike. Odlikuje jo elegantni dizajn z vgrajeno anteno, kar izpostavi kompaktnost in moderno obliko naprave.

Naprave imajo priložen sprejemnik prometnih informacij, ki uporabnika opozarja na morebitne zastoje, prav tako imajo podporo za obvestila o prometnih radarjih, tako stacionarnih kot tudi mobilnih*.

Garmin EMEA produktni manager, Clive Taylor, pravi: »Garminova nüvi 700 serija omogoča uporabnikom resničen užitek pri uporabi. Uporabili smo najnovejšo tehnologijo za izboljšanje potovanj, katera uporabniku omogoča enostavno izogibanje prometnim zastojem. Meni je enostaven za uporabo, če pa uporabnik naleti na težavo, mu vgrajena pomoč pomaga odpraviti težavo. Ves čas se trudimo izboljševati naprave in prav nüvi 700 serija zagotavlja sproščeno potovanje in pravočasen prihod na cilj.«

Zaradi enostavne uporabe in inovativnih lastnosti je nüvi 700 serija primerna tako za popotnike kot tudi poslovneže; od prodajnega osebja do kurirskih služb.

Brezplačna uporaba prometnih informacij* pri vseh napravah nüvi 700 serije omogoča izogibanja prometnim zastojem. Garmin pri vseh GPS napravah uporablja patentirano tehnologijo Cyplos, s pomočjo katere lahko uporabnik proti plačilu pridobi dnevno osvežene informacije o stacionarnih in mobilnih radarjih. Naprava omogoča napredno načrtovanje poti in vnos do 200 destinacij v eni načrtovani poti, kar lahko pomeni krajši čas potovanja in nižji strošek za gorivo. V eni sledi je možno shraniti do 10.000 točk, ki delujejo kot elektronske drobtinice, ki puščajo sled vaše poti in s tem zabeležijo točno kje ste bili. Prednost te funkcije je v shranjevanju in uporabi teh poti v računalniških aplikacijah, na primer Google Earth.

Vse naprave v nüvi 700 seriji imajo vgrajen FM oddajnik, ki omogoča brezžično pošiljanje zvoka na obstoječ avtoradijski sprejemnik, preko katerega uporabnik posluša glasovno vodenje, MP3 datoteke, telefonske pogovore in avdio knjige. Tehnologija Bluetooth omogoča, da preko zvočnika in mikrofona, vgrajenega v nüvi 710, 760 in 770 uporabnik prostoročno govori preko kompatibilnega mobilnega telefona. Uporabniki lahko kličejo na telefonske številke shranjene na telefonu ali v bazi interesnih točk (hoteli, restavracije, trgovine ipd). Ta način omogoča enostavno in varno uporabo mobilnega telefona v avtomobilu.

Funkcija “Text to speech” je vključena na nüvi 750, 760 in 770 (ni na voljo v slovenskem jeziku), kar pomeni, da naprava izgovarja ulice po imenih. To predstavlja prednost predvsem v območju, kjer je veliko ulic. Na napravah si lahko uporabnik v pregledovalniku slik shranjuje in pregleduje svoje priljubljene fotografije.

Naprave v nüvi 700 seriji imajo svetel, na dotik občutljiv t.i. ”widescreen” zaslon, diagonale 10,9 cm (480x272 pikslov). Visoko občutljiva vgrajena antena omogoča enostavno upravljanje z napravo v avtomobilu, kot tudi na pešpoteh.

Enostavnejše upravljanje omogoča tudi nova možnost izbire tipkovnice. Pri iskanju destinacije lahko uporabnik izbira med Qwerty in abecedno tipkovnico.

Garmin nüvi 700 serija vključuje:
nüvi 710 - Bluetooth povezavo in kartografijo izbrane evropske regije
nüvi 750 – kartografijo Evrope in Velike Britanije
nüvi 760 – Bluetooth povezavo in kartografijo Evrope in Velike Britanije
nüvi 770 – Bluetooth povezavo in kartografijo Evrope, Velike Britanije in ZDA
Vse naprave imajo sprejemnik prometnih informacij*, prometna opozorila* in FM oddajnik.

* Deluje v izbranih evropskih državah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki