marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

članki

Vsi na Hevreki!06


25.10.2006
Objavil: Thomas Bergant

Včeraj je svoja vrata odprla letošnja Hevreka!06, osrednji slovenski dogodek inovativnosti, znanosti in podjetništva. Prireditev se odvija v Cankarjevem domu, trajala pa bo do jutri, 26. oktobra 2006. Na Hevreki!06 lahko srečate raziskovalce, inovatorje, akademike, podjetnike, gospodarstvenike, predstavnike države in splošne javnosti.

Hevreka!06 se je pričela z otvoritvenim nagovorom predsednika programskega odbora prof. dr. Janeza Bešterja in generalnega direktorja Direktorata za podjetništvo in konkurenčnost na Ministrstvu za gospodarstvo dr. Andreja Kitanovskega ob 10. uri na odprtem odru Hevreka!Telecentra.

Med najzanimivejšimi predavanji prvega dne so bila zagotovo predavanje priznanega angleškega strokovnjaka dr. Alexa Smeetsa o organiziranju inovativnega okolja in uglednega nemškega strokovnjaka dr. Christopha Horna o podjetniški miselnosti in delovanju. Poslovne uspehe in vlogo države bosta predstavila Japec Jakopin iz uspešnega inovativnega podjetja Seaway group in dr. Andrej Kitanovski.

Včeraj ob 16. uri je bila svečana otvoritev Hevreke!06 s častno govornico državno sekretarko mag. Andrijano Starina Kosem in podelitvijo nagrad prvim petim na izboru Slovenskega foruma inovacij.
Javne predstavitve invencij, inovacij, izumov in novih tehnoloških rešitev bodo popestrile dogajanje na odprtem odru Hevreka!Telecentra. Obiskovalci pa si lahko 50 najboljših, ki so bile izbrane na Slovenskem forumu inovacij, katerega naročnik je Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije, vse tri dni ogledujejo v Galeriji inovacij.

Danes, drugi dan prireditve, ki bo obarvana z infomacijsko komunikacijskimi tehnologijami in družbo znanja, se je Hevreka!06 pričela z nagovorom ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo prof. dr. Jureta Zupana. Ključne teze njegovega govora bodo pomen e-vključenosti za razvoj in raziskave, za razvoj sodobnih informacijsko komunikacijskih tehnologij in za ustvarjanje novih delovnih mest. K temu bodo prispevala predavanja o Nacionalni strategiji e-izobraževanja, o varnem domu, o inteligentnem domu in informacijski varnosti.
Organizatorji Hevreke!06 želijo obiskovalce aktivno vključiti v dejavnosti festivala, čemur so namenjene moderirane razprave o družbi znanja in posledicah na študente ter o vplivu informacijsko komunikacijskih tehnologij v prihodnosti, ki jih pripravlja Tehnološka mreža ICT.

Tretji dan Hevreke bo v okviru Slovenskem forumu raziskav, direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost dr. Franci Demšar, svečano razglasil 17 najboljših raziskovalnih skupin za leto 2005.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki