marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

članki

Več kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED


30.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

Glede na novo poročilo bo Samsung dobavil več kot 70 % panelov OLED za naprave iPhone 14 - to vključuje telefona iPhone 14 in iPhone 14 Plus z običajnimi paneli ter telefona iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max z zasloni LTPO.

Korejska novičarska hiša TheElec je razkrila, da Apple načrtuje proizvodnjo 120 milijonov kosov teh mobilnikov. Od tega jih bo vsaj 80 milijonov imelo Samsungov panel, več kot 20 milijonov bo uporabljalo zaslon podjetja LG Display, približno 6 milijonov pa je namenjenih podjetju BOE - največjemu kitajskemu proizvajalcu takšnih panelov. Dobavitelj za preostale naprave še ni določen.

Poročilo je razkrilo tudi, da Samsung in LG Display zagotavljata panele za vse štiri različice telefona iPhone 14, medtem ko BOE izdeluje le 6,1-palčne LTPS OLED za iPhone 14.

Samsung Display pričakuje, da bo od 80 milijonov naprav več kot 60 milijonov namenjenih modelom Pro, saj so te različice uspešnejše od pričakovanih. LG Display naj bi se soočal s težavami v proizvodni liniji, zaradi česar naj bi njegov korejski konkurent pridobil še večji delež.

Družbo BOE sicer največji glavobol povzroča neuspešna prodaja telefona iPhone 14, druga večja težava pa je dejstvo, da Apple preučuje sklenjeno pogodbo, potem ko je kitajski proizvajalec samovoljno spremenil zasnovo vezja mobilnika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki