marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

članki

Leica Camera in Huawei sta ustanovila novi center za raziskave in razvoj


26.09.2016
Objavil: Dare Gliha

Huawei in Leica Camera AG sta naznanila, da sta podjetji razširili njuno strateško sodelovanje z ustanovitvijo, Max Berek Innovation Lab, s katerim bosta tudi skupno upravljala. Odprtje novega centra prihaja le sedem mesecev po naznanitvi dolgoročnega tehnološkega partnerstva na področju optičnega inženirstva in pet mesecev po splavitvi globalno uspešnih pametnih telefonov Huawei P9 in P9 Plus.

Laboratorij, ki se nahaja na sedežu podjetja Leica v mestu Wetzlar v Nemčiji, bo gonilo razvoja novih optičnih sistemov in programskih tehnologij, s katerimi bodo poskušali izboljšati kakovost zajema slike širokemu naboru fotografskih in mobilnih naprav. Dodatni cilj je ustvariti rešitve za področja računalniške fotografije, navidezne (VR) ter obogatene (AR) resničnosti. Poleg medsebojnega sodelovanja pa podjetji načrtujeta tudi sodelovanje z nemškimi in mednarodnimi univerzami ter raziskovalnimi ustanovami.

Ustanovitev laboratorija je rezultat vizije in podpore, ki sta jo izkazala Dr. Andreas Kaufmann, večinski delničar ter predsednik svetovalnega odbora podjetja Leica Camera AG ter Ren Zhengfei, ustanovitelj podjetja Huawei.

»Z ustanovitvijo centra Max Berek Innovation Lab, Huawei in Leica Camera AG širita nabor njunega uspešnega strateškega partnerstva in s tem polagata temelje za tesnejše sodelovanje pri raziskavah in razvoju revolucionarnih tehnologij na področju zajema slik,« poudarja Dr. Andreas Kaufamnn.

»V prihodnosti bodo 90 % podatkovnih prenosov predstavljale slike in videi,« dodaja Ren Zhengfei, ustanovitelj Huaweija. »Max Berek Innovation Lab ponuja potrebne kapacitete za še tesnejše sodelovanje z Leico, kar bo vodilo do neprestane izboljšave kakovosti zajetih slik in video posnetkov. Rezultat tega bo, da bomo na področju fotografije s pametnimi telefoni postregli z najnovejšimi inovacijami in tako potrošnikom ponudili višjo dodano vrednost.«

»Huaweiu in Leici nista skupni zgolj ogromna kapaciteta za inovacije in leta raziskovalnih izkušenj, ampak tudi predanost zagotavljanju najvišjih kakovostnih standardov. Max Berek Innovation Lab nam ponuja zgodovinsko priložnost, da združimo vire in obsežno znanje obeh podjetij ter s tem predstavimo tehnologije, ki bodo spremenile pravila igre,« je potrdil Markus Limberger, operativni direktor podjetja Leica Camera AG in direktor centra Max Berek Innovation Lab.

Center za raziskave in razvoj je poimenovan v spomin na Maxa Bereka (1866-1949), nemškega pionirja mikroskopije ter stvaritelja prvih Leicinih leč, ki je bil odgovoren za zasnovo več kot 20 leč za legendarni 35 mm fotoaparat, ki ga je zasnoval Oskar Barnack. Zahvaljujoč izjemni slikovni kakovosti ter popolni harmonizaciji leč, skupaj z Bereckovo genialno konstrukcijo, je postalo mogoče, da je Leica doživela globalen uspeh na področju 35 mm fotografije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki