marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

članki

MediaTek postal največji dobavitelj čipov za Android v ZDA


16.03.2022
Objavil: Dare Gliha

V novem poročilu družbe IDC je navedeno, da je MediaTek zdaj največji dobavitelj čipov za telefone s sistemom Android, prodane v četrtem četrtletju 2021 v ZDA. Na podlagi tega poročila MediaTek obvladuje 48,1 % trga, medtem ko Qualcommu ostane 43,9 %.

IDC trdi, da MediaTekov uspeh temelji na dobrih prodajnih številkah Samsungovih telefonov Galaxy A12 in Galaxy A32, ter Motorolinih telefonov G Pure in telefonov s čipovjem Dimensity, ki jih ponujata operaterja T-Mobile in Boost mobile.

Ravno nasprotno pa trdi podjetje Counterpoint Research, ki v svojem poročilu trdi, da ima Qualcomm v ZDA še vedno 55-odstotni delež telefonov s sistemom Android, MediaTek pa le 37-odstotni.

Katera štavilka je tako pravilna in kako se bosta proizvajalca odrezala v prihodnje, bomo seveda morali še malo počakati. Vseeno pa je dejstvo, da je MediaTek v vzponu, vsaj v segmentu telefonov z Androidom nižjega in srednjega razreda, njegovi nedavno napovedani čipi serije Dimensity 8000 pa bodo verjetno prispevali k njegovi vse večji prisotnosti v ZDA in na drugih trgih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki