marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

članki

Mobitel s prvo samooskrbno bazno postajo v Sloveniji


15.03.2011
Objavil: Thomas Bergant

Mobitel je kot vodilni slovenski mobilni operater v svoje omrežje vklopil prvo samooskrbno bazno postajo v Sloveniji. Ta za svoje delovanje uporablja sončno in vetrno energijo ter zagotavlja signal tudi na območju, kjer uporaba mobilnih storitev zaradi nedostopnosti energetske infrastrukture do sedaj ni bila možna.

S tem je Mobitel v sodelovanju s partnerskimi podjetji odprl vrata nadaljnjemu razvoju v okolju in uporabnikom še bolj prijazna mobilna omrežja.

Mobitel je kot pionir pri uveljavljanju svetovnih trendov z bazno postajo Podkraj postavil nov mejnik v razvoju mobilnih omrežij. Gre namreč za prvo samostojno bazno postajo, ki je energetsko povsem neodvisna od omrežnega napajanja in deluje samooskrbno na podlagi obnovljivih energetskih virov. Električno energijo za delovanje postaje zagotavljata fotonapetostni generator in vetrni generator. Presežek pridobljene energije se shranjuje v baterijah in je na voljo, kadar ni ne sonca ne vetra, ter za ta čas omogoča nemoteno delovanje postaje. S tem je Mobitel zagotovil uporabo mobilnih storitev tudi na območju, kjer zaradi pomanjkanja omrežne infrastrukture to do sedaj ni bilo možno.

Z bazno postajo Podkraj je Mobitel uspešno združil okoljevarstvene aktivnosti, energetsko učinkovitost, tehnološke dosežke in skrb za uporabnike v prvo samostojno bazno postajo v Sloveniji. Hkrati izpolnjuje tudi smernice direktiv EU glede uporabe obnovljivih virov energije in zmanjšanja izpustov CO2.

Samooskrbna bazna postaja predstavlja tudi pomembno novost na področju razvoja mobilnih omrežij, saj so z učinkovito izrabo alternativnih energetskih virov odprte nove možnosti načrtovanja omrežja, neodvisno od obstoječe energetske infrastrukture. Tako lahko energetsko varčne, okolju prijazne in samozadostne postaje uspešno dopolnjujejo Mobitelovo omrežje ter na ta način zagotovijo večjo energetsko učinkovitost in boljšo pokritost s signalom težje dostopnih območij. Načrti za nadaljnje nadgradnje omrežja v tej smeri že potekajo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki