marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

članki

Nokia in Oppo podpisala sporazum o navzkrižni licenci za patente 5G


07.02.2024
Objavil: Dare Gliha

Nokia in Oppo sta podpisala večletni sporazum o navzkrižnem licenciranju patentov, ki zajema bistvene patente standarda 5G. Ta najnovejši razvoj dogodkov sledi dolgotrajnemu sodnemu postopku zaradi kršitve patentov med podjetjema. Postopek je vključeval več pravnih bitk v Evropi, Aziji in Avstraliji, v Nemčiji pa je bila ustavljena prodaja telefonov in pametnih ur Oppo in OnePlus.

"Veseli nas, da smo z družbo Oppo dosegli sporazum o navzkrižni licenci, ki odraža vzajemno spoštovanje intelektualne lastnine drug drugega ter Nokiine naložbe v raziskave in razvoj ter prispevke k odprtim standardom. Oppo je eno vodilnih podjetij na svetovnem trgu pametnih telefonov in veselimo se sodelovanja, s katerim bomo njihovim uporabnikom po vsem svetu omogočili nadaljnje inovacije.

Nova pogodba - skupaj z drugimi pomembnimi pogodbami o pametnih telefonih, ki smo jih sklenili v zadnjem letu - bo zagotovila dolgoročno finančno stabilnost našega licenčnega poslovanja," je povedala Jenni Lukander, predsednica družbe Nokia Technologies

V skladu z novim sporazumom bo družba Oppo družbi Nokia plačevala licenčnine, poleg tega pa bo izvedla tudi izravnalna plačila za obdobja neplačevanja. Natančni pogoji dogovora ostajajo zaupni v skladu z medsebojnim dogovorom med obema stranema.

"Z veseljem sporočamo, da je družba Oppo z družbo Nokia sklenila globalni sporazum o navzkrižnem licenciranju, ki zajema patente za standard 5G in druge ključne komunikacijske tehnologije. S tem sporazumom bodo rešeni tudi vsi tekoči sodni spori v vseh jurisdikcijah. Oppo spoštuje Nokiino intelektualno lastnino in njen prispevek k svetovni komunikacijski industriji ter se veseli sodelovanja z njo, da bi uporabnikom po vsem svetu zagotovil najboljšo komunikacijsko izkušnjo," je povedal Feng Ying, vodja oddelka za intelektualno lastnino v podjetju Oppo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki