marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

članki

Spremljanje elektrike odslej tudi na pametnem telefonu


12.04.2013
Objavil: Dare Gliha

V Elektru Celje Energija (ECE), ki skrbi za prodajo električne energije, so kot prvi dobavitelj električne energije javnosti predstavili mobilno aplikacijo za pametne telefone. Aplikacija je splošno uporaben pripomoček, najbolje pa jo bodo izkoristili njihovi odjemalci.

Mobilna aplikacija odjemalcu ECE, poleg splošnih funkcij, omogoča javljanje stanja števca, analizo porabe, vpogled v zapadlost računov in preprost dostop do informacij. Splošne funkcije so namenjene vsem lastnikom pametnih telefonov, saj omogočajo izračun porabe električnih naprav v gospodinjstvu, pregled lokacij polnilnic za električna vozila ter nudijo nasvete za zmanjšanje porabe.

Odločitev za mobilno aplikacijo se navezuje na vizijo podjetja, ki jo sestavljata dve smeri: biti sodoben, inovativen ponudnik energentov za dom in biti okolju prijazen. »Mobilna aplikacija je odgovor na potrebe uporabnikov, saj nas hiter tempo življenja in omejeno spremljanje informacij sili v »hišne« opravke, ko imamo čas za to. Mobilni telefon pa je vedno pri roki. Najboljše prakse iz tujine smo še nadgradili in uporabniku ponujamo vsestransko uporaben pripomoček!« je o novi pridobitvi dejal mag. Mitja Terče, direktor ECE.

Lastniki pametnih telefonov večinoma že poznajo možnost pretoka aplikacij iz Google Play in App store, kjer je aplikacija na voljo. Prenos in namestitev sta enostavna, aplikacija je brezplačna. Aplikacija ECE mobil ima veliko uporabno vrednost tudi za lastnike, ki stanovanja oddajajo, želijo pa biti na tekočem s porabo in plačevanjem stroškov za te prostore. Veliko zanimanja so že pokazala podjetja, ki upravljajo stanovanjske zgradbe. Različica za poslovne odjemalce bo pripravljena še v letu 2013.

»ECE mobil se od ostalih aplikacij razlikuje po zahtevnosti obdelovanja informacij o posameznem računu, velik poudarek pa je bil namenjen varnosti podatkov. Paziti smo morali, da zadostimo vsem varnostnim normativom in hkrati podatke prikažemo točno ter uporabniku prijazno.«, je razvoj aplikacije komentiral Igor Tršan iz podjetja One d.o.o., ki uspešno sodeluje z ECE že dlje časa in kjer so aplikacijo razvili.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki