marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

članki

Telekom Slovenije vodi vzpostavitev pilotnega omrežja 5G v okviru programa »Horizon 2020«


26.03.2015
Objavil: Thomas Bergant

Telekom Slovenije je član mednarodnega konzorcija, ki je pridobil prvi evropski projekt s področja razvoja naslednje generacije telekomunikacijskih omrežij 5G, ki poteka v okviru programa Evropske komisije »Horizon 2020«.

Konzorcij desetih partnerjev iz šestih držav bo raziskal vpliv arhitekture radijskega dostopovnega omrežja v oblaku (C-RAN) na zmogljivosti mobilnega omrežja 5G, kot so komunikacije med napravami (D2D) in uvedba navideznih mobilnih storitev v oblaku. Telekom Slovenije v okviru projekta vodi pilotiranje razvojnih projektnih rešitev in analizo novih poslovnih modelov.

Projekt iCirrus (intelligent Converged network consolidating Radio and optical access aRound USer equipment) se z namenom zagotavljanja večje spektralne in energetske učinkovitosti osredotoča na razvoj sistemskih rešitev za izgradnjo sistemov 5G s poudarkom na komunikaciji med napravami (D2D) ter centraliziranem omrežnem radijskem dostopu (C-RAN). Z integracijo obojega v mobilni informacijski oblak želijo partnerji v okviru projekta razviti rešitev, ki bo prispevala k dodatni spektralni in energetski učinkovitosti ter izboljšala delovanje sistema tudi s pomočjo inteligentnega nadzora. Koristi za končne uporabnike bodo predvsem daljša življenjska doba baterij mobilnih naprav, izboljšana uporabniška izkušnja z uporabo večje pasovne širine, nizka zakasnitev (latenca) storitev ter dodatna fleksibilnost zaradi uporabe mobilnega informacijskega oblaka. Projekt vključuje tudi laboratorijsko vzpostavitev pilotnega radijskega dostopovnega omrežja v oblaku, ki bo v Sloveniji.

»Novost, ki jo razvijamo v okviru projekta iCirrus, je konvergentno optično Ethernet omrežje, ki bo omogočalo fiksne in mobilne storitve pete generacije (5G). Prav uporaba omrežja Ethernet za podporo vseh tipov mobilnih omrežnih struktur (vključno s »Fronthaul«, »Midhaul« and »Backhaul«) lahko zmanjša stroške operaterjem in ponudnikom storitev, posledično pa tudi končnim uporabnikom,« pravi dr. Blaž Peternel, vodja raziskovalne skupine v Telekomu Slovenije.

Mednarodni konzorcij poleg Telekoma Slovenije sestavljajo še Heinrich Hertz Institut in družba IAF GmbH iz Nemčije, operaterji Primetel s Cipra, Orange iz Francije in Wellness Telecom iz Španije, Univerza v Kentu, Univerza v Essexu ter podjetji JDSU in ADVA Optical Networking Ltd. iz Velike Britanije. Projekt, ki ga vodi Univerza v Kentu, bo potekal naslednja tri leta, zaključil pa se bo predvidoma januarja 2018. Skupaj je projektu namenjenih nekaj več kot 3 milijone evrov nepovratnih sredstev, ki jih v celoti zagotavlja Evropska komisija.

Telekom Slovenije s sodelovanjem v razvojnih projektih sledi svojim strateškim usmeritvam tehnološko naprednega operaterja, ki je hkrati tudi glavni regionalni raziskovalno-razvojni partner vodilnih evropskih podjetij na področju sodobnih telekomunikacijskih rešitev nove generacije mobilnih komunikacij - 5G.

Več o projektu: http://www.icirrus-5gnet.eu/.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki