marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

članki

Še Vegina reakcija glede odgovora UVK


22.12.2005
Objavil: Thomas Bergant

Včeraj smo objavili Mobitelov odgovor na odločbo Urada Republike Slovenije za varstvo konkurence. Danes pa si lahko preberete še Vegino reakcijo na ta dogodek.

Včeraj ob 11.15 uri je družba Western Wireless International d.o.o. (v nadaljevanju WWI) po svoji pooblaščeni odvetniški pisarni prejela odločbo Urada Republike Slovenije za varstvo konkurence (v nadaljevanju Urad).

WWI je osupla, da Urad ni zmožen realnega pogleda na situacijo mobilnega trga, ki postaja očitna že vsakemu neodvisnemu opazovalcu. WWI nadalje verjame, da se je Urad v svoji odločbi izogibal ključnih dejstev, navedenih v prijavi WWI. WWI tako izraža resne dvome o objektivnosti in neodvisnosti Urada.

WWI na podlagi prejete odločbe ugotavlja, da Urad svoje zakonsko določene naloge v okviru svojih pristojnosti ni opravil. Kljub jasnim dokazom, ki jih je Urad zapisal v januarskem povzetku relevantnih dejstev, da je Mobitel zlorabljal prevladujoč položaj na trgu mobilne telefonije, Urad le-teh ni pravilno ocenil. Nadalje Urad v svoji odločbi napačno presoja, da Mobitel prevladujočega položaja ne zlorablja. Urad pri odločanju ni upošteval evropske prakse, še posebej ne priporočil in opozoril Evropske Komisije glede stanja na slovenskem trgu elektronskih komunikacij, naslovljenih na Republiko Slovenijo v zadnjem času.

WWI bo zato izpodbijalo odločbo pred Upravnim sodiščem. WWI je prepričan, da bo Upravno sodišče o zadevi odločalo tako, da bo zavarovana ustavna pravica do svobodne konkurence. WWI bo tudi pri Evropski Komisiji sprožil postopek presoje zlorabe prevladujočega položaja Mobitela.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki