marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

članki

Vsaka četrta dostopna točka uporabnikom ne zagotavlja ustrezne varnosti podatkov


28.11.2016
Objavil: Dare Gliha

Četrtina brezžičnih dostopnih točk (28 odstotkov) ni ustrezno zavarovanih in tako tveganju izpostavlja zasebne podatke uporabnikov. To ugotavlja Kaspersky Lab z analizo informacij o več kot 31 milijonih brezžičnih dostopnih točk po svetu. Posledično lahko ves promet prek teh omrežij, vključno z zasebnimi sporočili, gesli in dokumenti, prestrežejo in zlorabijo napadalci.

Po podatkih platforme Kaspersky Security Network četrtina (25 odstotkov) brezžičnih omrežij na svetu ne omogoča šifriranja podatkov ali zaščite gesel. Z drugimi besedami to pomeni, da so prenesene informacije popolnoma odprte in lahko do njih dostopajo tretje osebe. Manjši delež (3 odstotki) dostopnih točk za šifriranje podatkov uporablja zasebnost kot v žičnem omrežju (angl. Wired Equivalent Privacy). Ta nezanesljiv protokol je mogoče »zlomiti« v nekaj minutah z uporabo orodij, ki so prosto dostopna na internetu.

Preostale tri četrtine brezžičnih dostopnih točk uporablja bolj zanesljive oblike šifriranja, ki temeljijo na uporabi družine brezžičnih varnostnih protokolov (WPA). Napor, potreben za vdor v ta omrežja, je odvisen od nastavitev, vključno z močjo uporabljenega gesla. Na primer, če je geslo šibko ali javno dostopno (npr. na voljo obiskovalcem kavarne), lahko kriminalci prav tako dešifrirajo omrežni promet.

Ni zanemarljiv podatek, da je med 20 državami z najvišjim odstotkom nešifriranih brezžičnih dostopnih točk veliko tistih s priljubljenimi turističnimi destinacijami: Tajska, Francija, Izrael in Združene države Amerike, če izpostavimo le nekatere. Posledično so popotniki najbolj ogroženi, saj jim brezžična omrežja pogosto predstavljajo edini način za ohranjanje stikov. Hkrati druga raziskava kaže, da je 57 odstotkov internetnih uporabnikov zaskrbljenih, da bodo njihovi podatki prestreženi zaradi povezave na brezžično omrežje.

»Uporabnikom svetujemo, da so pri povezavi na brezžična omrežja pozorni. Naj ne uporabljajo dostopnih točk, ki so brez gesel, in javnih dostopnih točk za izvajanje tveganih aktivnosti, kot so denimo spletno bančništvo in spletno nakupovanje, prijava na razne strani ali prenos zaupnih informacij. In seveda, močno priporočamo uporabo dodatnih ukrepov za zaščito prometa, ko je tehnologija navideznega zasebnega omrežja,« pojasnjuje Denis Legezo, strokovnjak za protivirusne rešitve pri Kaspersky Labu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki