marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

slikaNajbolj zadovoljni so uporabniki Telekoma Slovenije
13.05.2024

Uporabniki Telekoma Slovenije trdijo, da so najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev. To so pokazali rezultati spomladanske raziskave družbe Valicon, ki je merila zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev.

članki

Zaščita pred soncem z mobilnim telefonom


14.06.2013
Objavil: Dare Gliha

Mobilna aplikacija Dan zaščite pred soncem bo Slovence že drugo leto zapored opozarjala na pomen pravilne in celovite zaščite. Po lanskem izjemnem uspehu so letos slovenski dermatologi skupaj s partnerjem Eucerin aplikacijo nadgradili, dodali nove vsebine, namenjene tudi staršem in otrokom, ki so osrednji fokus letošnjega Dneva zaščite pred soncem – 15. junija.

Lanska izjemno odmevna novost, predstavljena v sklopu aktivnosti ob Dnevu zaščite pred soncem – 15. juniju, je letos doživela pomembno spremembo. Pod budnim očesom slovenskih dermatologov so nastale nove vsebine in priporočila, ki nadaljujejo pred štirimi leti začeto osveščanje Slovencev o pomenu pravilnega in odgovornega obnašanja na soncu. »Otroci so najbolj ranljiva skupina prebivalstva in na nas je, da jih podučimo o pravilni zaščiti pred soncem. S svojimi dejanji in obnašanjem na soncu jim moramo biti zgled,« poudarja predsednica Združenja slovenskih dermatovenerologov Tanja Planinšek Ručigaj, dr. med., spec. derm.

Za izobraževanje in osveščanje dermatologi uspešno uporabljajo nove tehnologije. Aplikaciji Na soncu so dodali nove vsebine, tako da zdaj na še preglednejši način posreduje podatke, kot so indeks UV, temperatura, lokacija, omogoča izbiro tipa kože in faktorja za zaščito: »S skrbjo za naše otroke smo staršem omogočili, da svojemu profilu dodajo tudi profil otrok, tako da telefon skrbi še za njihovo zaščito in jih opominja na ponoven nanos kreme oziroma umik v senco,« poudarja vodja poslovne skupine Pharmacy pri Beiersdorf Slovenija Mojca Dobrovoljc, kjer so partnerji družbenoodgovornega projekta Dan zaščite pred soncem že vsa 4 leta.

Letošnja pomembna novost v aplikaciji je tudi edukativna dimenzija, ki je nastala pod budnim očesom dermatologov, ki se še posebej ukvarjajo z zaščito otrok pred soncem: »Pripravili smo 10 nasvetov za zaščito otrok pred soncem, ki so združeni s splošnimi nasveti, in poučen kviz, ki ga starši lahko rešijo z otroki, npr. ko potujejo na morje ali sedijo v parku,« še dodaja Dobrovoljčeva. Mobilna aplikacija je, tako kot lani, brezplačno na voljo v App Storu in na Google marketu ter je v celoti plod domačega znanja strokovnjakov iz podjetja MediaClinic.

Aplikacija je plod domačega znanja in je brezplačno na voljo v App Storu in na Google marketu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki