marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na IFI s kar 39 medijskimi nagradami
16.09.2024

HONOR je minulem sejmu IFA, ki je potekal v Berlinu, prejeli kar 39 nagrad „Best of IFA“. Nagrajene naprave poudarjajo HONOR-jevo zavezanost vrhunskemu oblikovanju in inovacijam, osredotočenim na človeka, v različnih kategorijah izdelkov.

slikaŠtudija potrdila visoko natančnost ure Samsung Galaxy Watch
13.09.2024

Samsung je skupaj z Univerzo v Michiganu objavil, da je Center za znanost o človeški zmogljivosti in športu (HPSSC) Univerze v Michiganu, ki je znan po celostnih in obsežnih raziskavah in izobraževanju na področju športa, vadbe in človeške zmogljivosti, potrdil visoko natančnost funkcij sledenja telesni pripravljenosti ure Samsung Galaxy Watch.

slikaXiaomi naj bi lastni čip 5G začel uporabljati v prvi polovici leta 2025
11.09.2024

Xiaomi že nekaj časa izdaja telefone s čipi Qualcomma, MediaTeka in šanghajskega podjetja Unisoc. V začetku tega leta so poročali, da sta Xiaomi in Unisoc združila moči pri skupnem razvoju 4nm čipovja, po novem pa naj bi se prvi čipovje z blagovno znamko Xiaomi iz tega sodelovanja pojavilo v začetku leta 2025.

slikaSamsung One UI 6.1.1 razširja najnovejše funkcije Galaxy AI
09.09.2024

Samsung je napovedal razširitev uporabniškega vmesnika One UI 6.1.1, ki bo z novo posodobitvijo prinesel najnovejše funkcije Galaxy AI v več naprav Galaxy. Z razširjanjem, ki se bo začelo v tem mesecu, bo posodobitev razširila funkcije umetne inteligence Galaxy Z Fold6 in Z Flip6 na prejšnje modele, vključno s serijami Galaxy S24, S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9.

članki

Brezplačni Gemini postaja zmogljivejši, v EU bo implementiran v Googlovih sporočilih


12.08.2024
Objavil: Dare Gliha

Google je napovedal večjo posodobitev storitve Gemini, ki bo vplivala na vse uporabnike storitve. Podjetje je v objavi na blogu razkrilo, da pogon za umetno inteligenco zdaj uporablja jezikovni model 1.5 Flash, ki je optimiziran za hitrost in učinkovitost. Novi LLM ima 4-krat daljše kontekstno okno (z 8K na 32K žetonov), na splošno pa naj bi se izboljšala kakovost in natančnost odgovorov.

Posodobitev prinaša tudi program Gemini v sporočilih Google v Evropi. Z njim se bo mogoče pogovarjati v novo dodanih jezikih, kot so francoščina, poljščina ali španščina. Aplikacija Gemini se uvaja tudi v več regij, tako da je po novem skupno 230 držav in ozemelj.

Gemini 1.5 Flash je bil predstavljen na konferenci Google I/O maja 2024 in je bil hitro na voljo plačljivim strankam. Razširitev na brezplačno različico pomeni, da bo daljše in bolj zapletene pozive izkoristilo več ljudi, ki bodo prejeli boljše odgovore.

LLM podpira naložene datoteke z diska ali naprave, vendar je trenutno na voljo le v napredni različici Gemini. Amar Subramanya, podpredsednik oddelka za inženiring, je razkril, da bo funkcija „kmalu“ dodana tudi v brezplačno različico.

Druga izboljšava izkušnje Gemini je dodajanje povezane vsebine po začetnem odzivu. Od danes naprej bodo vsi pozivi vsebovali kartice z dodatnimi informacijami, ki so v bistvu iskanje Google s pomočjo umetne inteligence, vendar bodo po potrebi potegnile tudi odgovore, povezane z Gmailom.

Google namerava „v prihodnjih tednih“ razširiti dostop za najstnike po vsem svetu. Trenutno lahko do UI dostopajo uporabniki, starejši od 13 let, uporabniki v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP) pa morajo biti stari vsaj 18 let.

Novi Gemini za najstnike bo imel dodatne politike in zaščitne ukrepe, saj je Google sodeloval s strokovnjaki za varnost in razvoj otrok, ki so zagotovili strokovno znanje o „izpolnjevanju edinstvenih potreb najstnikov in družin“.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki