marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na IFI s kar 39 medijskimi nagradami
16.09.2024

HONOR je minulem sejmu IFA, ki je potekal v Berlinu, prejeli kar 39 nagrad „Best of IFA“. Nagrajene naprave poudarjajo HONOR-jevo zavezanost vrhunskemu oblikovanju in inovacijam, osredotočenim na človeka, v različnih kategorijah izdelkov.

slikaŠtudija potrdila visoko natančnost ure Samsung Galaxy Watch
13.09.2024

Samsung je skupaj z Univerzo v Michiganu objavil, da je Center za znanost o človeški zmogljivosti in športu (HPSSC) Univerze v Michiganu, ki je znan po celostnih in obsežnih raziskavah in izobraževanju na področju športa, vadbe in človeške zmogljivosti, potrdil visoko natančnost funkcij sledenja telesni pripravljenosti ure Samsung Galaxy Watch.

slikaXiaomi naj bi lastni čip 5G začel uporabljati v prvi polovici leta 2025
11.09.2024

Xiaomi že nekaj časa izdaja telefone s čipi Qualcomma, MediaTeka in šanghajskega podjetja Unisoc. V začetku tega leta so poročali, da sta Xiaomi in Unisoc združila moči pri skupnem razvoju 4nm čipovja, po novem pa naj bi se prvi čipovje z blagovno znamko Xiaomi iz tega sodelovanja pojavilo v začetku leta 2025.

slikaSamsung One UI 6.1.1 razširja najnovejše funkcije Galaxy AI
09.09.2024

Samsung je napovedal razširitev uporabniškega vmesnika One UI 6.1.1, ki bo z novo posodobitvijo prinesel najnovejše funkcije Galaxy AI v več naprav Galaxy. Z razširjanjem, ki se bo začelo v tem mesecu, bo posodobitev razširila funkcije umetne inteligence Galaxy Z Fold6 in Z Flip6 na prejšnje modele, vključno s serijami Galaxy S24, S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9.

članki

Serija novih pametnih naprav Google Pixel uradno na voljo tudi v Sloveniji


21.08.2024
Objavil: Dare Gliha

Najnovejša generacija pametnih telefonov in nosljivih naprav Google Pixel je sedaj uradno na voljo tudi v Sloveniji. Google tako na slovenski trg uradno prinaša najnovejšo serijo pametnih telefonov serije Pixel 9, uro Pixel Watch 3 in slušalke Pixel Buds Pro 2.

Pixel je edini pametni telefon, ki združuje vrhunsko strojno opremo, Googlov Gemini, operacijski sistem Android in Googlovo umetno inteligenco. Slušalke Pixel Buds Pro 2 lahko zdaj obdelujejo zvok 90-krat hitreje od hitrosti zvoka in nudijo dvakrat večje odpravljanje šumov. Ura Pixel Watch 3 bo na voljo v dveh različnih velikostih.

Pametni telefoni Pixel 9 prinašajo najboljše, kar nudi Googlova umetna inteligenca, in 7 let posodobitev
Google predstavlja svoje nove pametne telefone: Pixel 9, Pixel 9 Pro in Pixel 9 Pro XL. Vse poganja Googlov povsem novi čip Tensor G4, ki uporabnikom prinaša najboljše, kar nudi Pixel. V primerjavi z modeli Pixel 8 so pametni telefoni iz serije Pixel 9 dvakrat bolj vzdržljivi.

Model Pixel 9 Pro je prvič na voljo v dveh različnih velikostih: Pixel 9 Pro (16 cm) in Pixel 9 Pro XL (17,3 cm). Z izjemo velikosti zaslona in moči imata Pixel 9 Pro in Pixel 9 Pro XL enake specifikacije ter funkcije. Oba sta opremljena z doslej najboljšimi in najsvetlejšimi Googlovimi zasloni Super Actua ter z novo sprednjo kamero z ločljivostjo 42 MP, kar uporabnikom zagotavlja ostrejše in svetlejše fotografije tudi pri šibki svetlobi. Zunanjost obeh telefonov je posodobljena s svilnato matiranim steklenim hrbtiščem in poliranimi kovinskimi stranicami.

Pixel 9 prinaša številne nadgradnje. Opremljen je z novim 16-centimetrskim zaslonom Actua, ki je v primerjavi s serijo Pixel 8 za 35 % svetlejši in je ocenjen kot najboljši zaslon v svojem razredu. Vrhunska je tudi foto oprema: v pametnem telefonu Pixel 9 sta vrajena enaka glavni in ultra širokokotni fotoaparat kot v modela Pixel 9 Pro in Pixel 9 Pro XL. Gre za veliko nadgradnjo ultra širokokotnega objektiva, in sicer z 12 MP pri Pixlu 8 na 48 MP pri Pixlu 9.

Google vsem uporabnikom pametnih telefonov Pixel 9 zagotavlja kar 7 let posodobitev operacijskega sistema, Pixel Drops in varnostnih posodobitev.

Pixel 9 Pro s programom Gemini Advanced prvo leto brezplačno
Googlove pametne telefone serije Pixel 9 poganja nov Googlov čip Tensor G4. To je Googlov doslej najučinkovitejši čip, zasnovan za izboljšanje vsakodnevne uporabe, na primer odpiranja aplikacij ali brskanja po spletu. Pametni telefon Pixel 9 Pro je opremljen s paketom Google One AI Premium, ki bo uporabnikom zagotovil prvo leto brezplačne uporabe tehnologije Gemini Advanced. Paket Google One AI Premium uporabnikom omogoča dostop do še zmogljivejših funkcij umetne inteligence, Gemini pa lahko preizkusijo neposredno v svojih najljubših Googlovih izdelkih, kot sta Gmail in Googlovi dokumenti (Google Docs).

Na fotografijah vsi, popolni panoramski posnetki tudi pri šibki svetlobi
Google je v svoje pametne naprave serije Pixel 9 dodal tudi več funkcij umetne inteligence, ki uporabnikom pomagajo ustvariti popolno fotografijo. S funkcijo “Dodaj me (Add Me)” bodo lahko uporabniki dobili fotografijo vseh prisotnih, tudi fotografa, ne da bi jim bilo treba prinesti s seboj stativ ali prositi neznanca za pomoč. Google je nadgradil funkcijo “Panorama”, ki tako nudi boljšo kakovost posnetka tudi pri šibki svetlobi. Gre za najbolj kakovostni zajem panoramskega posnetka pri šibki svetlobi, ki jo omogoča kateri koli pametni telefon. Funkcija “Magični urejevalnik (Magic Editor)” lahko zdaj samodejno spremeni zajem vaše fotografije, da zajame več prizora, s priljubljeno funkcijo “Najboljši posnetek (Best Take)” pa lahko s kombiniranjem podobnih fotografij ustvari neverjetno fotografijo vseh prisotnih. Poišče najboljši trenutek ali pa uporabniku omogoči, da izbere najboljši izraz vseh prisotnih na fotografiji. Več o seriji Pixel 9.

Naročite svojega še danes
Pametni telefoni Pixel 9, Pixel 9 Pro in Pixel 9 Pro XL so na voljo za prednaročilo po ceni od 929 EUR, 1.129 EUR in 1.239 EUR. Pixel 9 in Pixel 9 Pro XL bosta pri Googlovih ekskluzivnih partnerjih Telekom Slovenije in Big Bang Slovenija na voljo od 22. avgusta, Pixel 9 Pro pa v septembru.

Ob nakupu telefonov Pixel 9, Pixel 9 Pro ali Pixel 9 Pro XL uporabnik prejme 3-mesečno naročnino na storitev YouTube Premium (velja za nove uporabnike storitev YouTube Music ali YouTube Premium) in 6-mesečno naročnino na storitev Fitbit Premium (velja za nove uporabnike storitve Fitbit Premium). Ob nakupu telefona Pixel 9 uporabnik prejme tudi 6 mesecev brezplačne uporabe storitve Google One AI Premium 2TB (velja za nove uporabnike Google One), ob nakupu telefona Pixel 9 Pro ali Pixel 9 Pro XL pa enoletno uporabo storitve Google One AI Premium (velja za nove uporabnike Google One AI Premium).

Spoznajte Pixel Buds Pro 2, prvi Budsi, ustvarjeni za AI
Najnovejše Googlove slušalke Pixel Buds Pro 2 so prvič opremljene s čipom Tensor A1, ki poskrbi za vrhunsko zvočno zmogljivost in zagotavlja pomoč Googlove umetne inteligence. Na podlagi analize 45 milijonov posnetkov različnih ušes je Google v slušalke Pixel Buds Pro 2 vgradil nov stabilizator. Ta omogoča popolno prilagoditev slušalke ušesu posameznika z enim preprostim zasukom, kar zagotavlja, da bodo Budsi ostali na mestu na primer tudi med vadbo, ne da bi se moral uporabnik odreči maksimalnemu udobju.

Še boljša odprava šumov s tehnologijo Tensor A1
Aktivno izničevanje hrupa s tehnologijo Silent Seal 2.0, ki ga zagotavlja Googlov čip Tensor A1, izniči do dvakrat več hrupa. Zmožnost večsteznega procesiranja slušalk Pixel Buds Pro 2 zagotavlja »ločeno obravnavo« za glasbo in je tako popolnoma neodvisna ter ne jemlje moči funkciji aktivnega odpravljanja hrupa. Gre za zmožnost, ki je redka celo med vrhunskimi slušalkami, rezultat pa je natančen in poglobljen zvok ter še boljše odpravljanje hrupa.

Najdite svoje Budse in se pogovarjajte, ne da bi jih odstranili iz ušesa
Uporabniki lahko s pomočjo orodja “Omrežje storitve Poišči mojo napravo (Find My Device Network)“ vedno najdejo svoje slušalke, ne glede na to, kam so jih odložili. Da bi jih lažje našli, je Google ohišju Pixel Buds dodal opcijo zvonjenja. Po novem uporabnikom tudi ni treba več odstraniti slušalk Buds, ko se pogovarjajo z drugimi. Slušalke imajo namreč vgrajeno funkcijo “Zaznavanje pogovora (Conversation Detection)“, ki samodejno zaustavi aktivno odpravljanje hrupa, ko uporabniki začnejo glasno govoriti. To uporabnikom nudi možnost preklapljanja med najljubšimi skladbami in pogovori z ljudmi okoli sebe. Več o slušalkah Pixel Buds.

Pixel Buds Pro 2 je pri Googlovih ekskluzivnih partnerjih Telekom Slovenije in Big Bang Slovenija že mogoče prednaročiti za ceno od 249 EUR, na prodajnih policah pa bodo od 26. septembra dalje.

Googlova ura Pixel Watch 3: Večja, svetlejša, za boljše zdravje in telesno dejavnost
Ura Pixel Watch 3 je Googlova najboljša pametna ura doslej. Ponuja osupljivo obliko v kombinaciji z izboljšano zmogljivostjo. V dveh velikostih, tudi v povsem novi 45-milimetrski, ponuja celovita orodja za vadbo in regeneracijo. Vključuje tudi prebojno inovacijo - “Zaznavanje izgube utripa (Loss of Pulse Detection)”, ki lahko potencialno reši življenje. Tako uporabnikom že domači 41-milimetrski kot povsem novi, večji 45-milimetrski model imata Googlove najnaprednejše zaslone Actua, ki so dvakrat svetlejši od prejšnjih in so kot nalašč za pregled statističnih podatkov o teku tudi na sončen dan, hkrati pa jih je mogoče prilagoditi temnejšim okoljem (kot je na primer kino).

Načrtujte svojo aktivnost in regeneracijo
Pixel Watch 3 prinaša tri nova orodja, s katerimi bo še lažje trenirati in tudi poslušate svoje telo: “Dnevna pripravljenost (Daily Readiness)“, “Kardio obremenitev (Cardio Load)“ in “Ciljna obremenitev (Target Load) “. Z orodjem “Dnevna obremenitev” izboljšan algoritem spremlja in analizira ključne biometrične podatke o telesni regeneraciji uporabnika ter nudi vsakodnevno sliko njihove telesne pripravljenosti za vadbo. “Kardio obremenitev” uporabniku pomaga spremljati srčni napor in intenzivnost, “Ciljna obremenitev” pa upošteva uporabnikove nedavne podatke in na podlagi tega ponuja prilagojene predloge za vadbo.

Ob nakupu ure Pixel Watch 3 uporabnik dobi 6-mesečni dostop do programa Fitbit Premium (velja za nove uporabnike), s pomočjo katerega lahko s prilagojenimi napotki in podatki kar najbolje izkoristi svojo vadbo.

Zaznava izgube utripa: Prva tovrstna funkcija v uri Pixel Watch 3
Pixel Watch 3 uvaja edinstveno funkcijo “Zaznavanje izgube utripa (Loss of Pulse Detection)”. V takem primeru gre lahko za nujno zdravstveno stanje, kjer je pomembna vsaka minuta. Veliko takih situacij se žal zgodi, ko je oseba sama, zaradi česar lahko ostanejo brez nujno potrebne pomoči. Googlova funkcija “Zaznavanje izgube utripa“ pa lahko samodejno pokliče službe za pomoč v sili in posreduje samodejno sporočilo s ključnimi podatki ter lokacijo uporabnika. Funkcija v urah Pixel Watch 3 bo v različnih evropskih državah na voljo septembra, Google pa bo še naprej sodeloval z regulativnimi organi, da bo funkcija na voljo v več državah. Več o uri Pixel Watch 3.

Prednaročilo ure Pixel Watch 3
Pixel Watch 3 41mm je možno pri Googlovih ekskluzivnih partnerjih Telekom Slovenije in Big Bang Slovenija že prednaročiti za ceno od 399 EUR (za izvedbo Bluetooth/Wi-Fi), velikostno različico 45 mm pa za od 449 EUR (za izvedbo Bluetooth/Wi-Fi).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki