marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaZbogom Nokia? Družba HMD umaknila pametne telefone Nokia z evropskih trgov
16.10.2024

V začetku letošnjega leta je družba HMD vstopila v novo fazo svojega razvoja in opustila blagovno znamko Nokia za pametne telefone v korist naprav z lastno blagovno znamko HMD.

slikaQualcomm potrdil varnostno ranljivost v napravah s sistemom Android
14.10.2024

Qualcomm je ta teden potrdil, da so hekerji izkoristili napako ničelnega dne - ranljivost, ki je proizvajalec ob zlorabi ni poznal. Vrzel je bila odkrita v več deset čipovnih naborih, ki se uporabljajo v milijonih pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android po vsem svetu.

slikaSamsung One UI 7, ki temelji na Androidu 15, prihaja šele naslednje leto
11.10.2024

Google je nedavno izdal operacijski sistem Android 15 v odprtokodni projekt Android, predvidoma 15. oktobra pa bo začel distribuirati posodobitve za svoje pametne telefone Pixel.

slikaNajnovejše govorice o iPhonu SE razkrivajo podrobnosti o zaslonu, kameri in čipu
09.10.2024

Apple na začetku leta 2025 načrtuje predstavitev novega telefona iPhone SE, trdi še en vir. Govorice prihajajo le nekaj dni po tem, ko je Mark Gurman iz Bloomberga razkril časovni okvir, nove informacije pa so dodale več podrobnosti o specifikacijah in funkcijah.

članki

Storilnost s pomočjo umetne inteligence in računalniška varnost sta najpomembnejši temi za poslovne odločevalce na NT konferenci


30.09.2024
Objavil: Thomas Bergant

Poslovni in tehnološki odločevalci so se zbrali v Portorožu na 29. NT konferenci, največjem tehnološko-poslovnem dogodku v Sloveniji. Več kot 1700 poslovnih odločevalcev in tehnoloških strokovnjakov raziskuje najnovejše Microsoftove tehnologije, napredek na področju storilnosti, ki jo spodbuja umetna inteligenca, ter najbolj pereče izzive računalniške varnosti.

Ker se organizacije soočajo z gospodarskimi pritiski in vse resnejšimi grožnjami računalniški varnosti, so te teme ključnega pomena za preobrazbo poslovanja in zaščito digitalne infrastrukture.

Spoznanja dveh let izkušenj z generativno umetno inteligenco
Kristina Tikhonova, generalna direktorica Microsofta za jugovzhodno Evropo, je v uvodnem nagovoru poslušalcem predstavila dragocena spoznanja dveh let od začetka uvajanja generativne umetne inteligence. »Umetna inteligenca temeljito spreminja celotne panoge, saj izboljšuje storitve za zaposlene in stranke, optimizira poslovne procese ter spodbuja inovacije,« je povedala Tikhonova. Poudarila je, da bi lahko umetna inteligenca do leta 2030 prispevala do 11,5 odstotka BDP južne Evrope, in izpostavila pet ključnih lekcij iz vzpona generativne umetne inteligence: jasna potreba po uvedbi umetne inteligence, merljiva donosnost naložb v umetno inteligenco, pomen ekosistema, nujnost priprave podatkov na umetno inteligenco ter pomen miselnosti, ki varnost postavlja na prvo mesto.

S hitrim razvojem umetne inteligence postaja zaščita sistemov umetne inteligence ključnega pomena. Tikhonova je poudarila, da mora biti že sama zasnova teh sistemov varna, saj globalno gledano računalniški kriminal predstavlja tretje največje gospodarstvo, ki letno ustvari 8 bilijonov prihodkov in zraste za 15 odstotkov. Microsoftov pristop, ki varnost postavlja na prvo mesto, podpirajo rešitve, kot sta Copilot for Security in nedavno predstavljeno poročilo o napredku pobude za varno prihodnost (Secure Future Initiative). Gre za večletno pobudo, s katero Microsoft izboljšuje tako zasnovo, razvoj in preizkušanje programske opreme kot svoje poslovanje, da bi zagotovil najvišjo stopnjo varnosti.

Tikhonova je predstavila tudi uspešne primere uporabe umetne inteligence v regionalnih podjetjih, med katerimi je tudi Zavarovalnica Triglav, ki je svoje zavarovalniške delovne procese preoblikovala z uvedbo rešitev Azure OpenAI Service in D365. V toku projekta so izkoristili avtomatizacijo, ki jo omogoča umetna inteligenca, za poenostavitev poslovanja, zmanjšanje števila ročnih opravil in povečanje zadovoljstva zaposlenih ter strank ob nižjih stroških.

Microsoft 365 Copilot kmalu v slovenskem jeziku
Tikhonova je na NT konferenci napovedala, da bo orodje za storilnost z UI Microsoft 365 Copilot kmalu na voljo tudi v slovenskem jeziku, kar bo slovenskim podjetjem in uporabnikom odprlo povsem nove možnosti za uporabo umetne inteligence v poslovanju. Microsoft 365 Copilot združuje moč velikih jezikovnih modelov s podatki organizacije, da bi uporabnikom v realnem času ponudil pametno pomoč za večjo ustvarjalnost in storilnost. Microsoft je v letošnjem letu v Microsoft 365 Copilotu uvedel več kot 700 posodobitev in več kot 150 novih funkcij.

Tehnološke vsebine: umetna inteligenca, varnost, Windows Server 2025 in C# 13
Na NT konferenci bodo predstavljene tudi pomembne novosti za IT-strokovnjake, vključno s praktičnimi izkušnjami z orodji umetne inteligence, strategijami kibernetske varnosti in predogledi prihajajočih Microsoftovih izdelkov, kot sta Windows Server 2025 in C# 13. Udeleženci sodelujejo na poglobljenih predavanjih in delavnicah, razvitih v sodelovanju s skupnostjo Microsoft Most Valuable Professional (MVP).

Zavezanost družbi
Letošnjo NT konferenco zaznamuje tudi humanitarnost, saj bodo organizatorji v sodelovanju s programskim odborom konference mladim iz manj privilegiranih okolij podelili 50 štipendij. Te zagotavljajo enoletni dostop do naprednega učnega orodja Astra AI, zasnovanega za lažje razumevanje zapletenih matematičnih konceptov in spodbujanje samostojnega učenja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki