marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaZbogom Nokia? Družba HMD umaknila pametne telefone Nokia z evropskih trgov
16.10.2024

V začetku letošnjega leta je družba HMD vstopila v novo fazo svojega razvoja in opustila blagovno znamko Nokia za pametne telefone v korist naprav z lastno blagovno znamko HMD.

slikaQualcomm potrdil varnostno ranljivost v napravah s sistemom Android
14.10.2024

Qualcomm je ta teden potrdil, da so hekerji izkoristili napako ničelnega dne - ranljivost, ki je proizvajalec ob zlorabi ni poznal. Vrzel je bila odkrita v več deset čipovnih naborih, ki se uporabljajo v milijonih pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android po vsem svetu.

slikaSamsung One UI 7, ki temelji na Androidu 15, prihaja šele naslednje leto
11.10.2024

Google je nedavno izdal operacijski sistem Android 15 v odprtokodni projekt Android, predvidoma 15. oktobra pa bo začel distribuirati posodobitve za svoje pametne telefone Pixel.

slikaNajnovejše govorice o iPhonu SE razkrivajo podrobnosti o zaslonu, kameri in čipu
09.10.2024

Apple na začetku leta 2025 načrtuje predstavitev novega telefona iPhone SE, trdi še en vir. Govorice prihajajo le nekaj dni po tem, ko je Mark Gurman iz Bloomberga razkril časovni okvir, nove informacije pa so dodale več podrobnosti o specifikacijah in funkcijah.

članki

Družina iPhonov 17 z velikimi nadgradnjami zaslona


02.10.2024
Objavil: Dare Gliha

Po besedah Rossa Younga iz podjetja Display Supply Chain Consultants bodo telefoni iPhone 17, iPhone 17 Slim (ki bo nadomestil model Plus, saj se ta sploh ne prodaja dobro), iPhone 17 Pro in iPhone 17 Pro Max prihodnje leto opremljeni z velikimi nadgradnjami zaslonov.

Young pravi, da bo iPhone 17 končno dobil frekvenco osveževanja 120 Hz in panel LTPO OLED, kar pomeni, da bo lahko spreminjal frekvenco osveževanja do zelo nizkih frekvenc, morda celo 1 Hz. To se je pričakovalo že zelo dolgo, saj Apple še vedno, celo z družino iPhone 16, visoko stopnjo osveževanja omejuje na modele Pro.

iPhone 17 Pro in iPhone 17 Pro Max bosta očitno dobila ID obraza pod zaslonom. O tem se govori že dolgo, zdaj pa je videti, da nas do dejanskega prihoda na trg loči le še eno leto. To pomeni, da bo dinamični otok morda izginil ali se vsaj ustrezno spremenil, saj bo izrez v zaslonu precej manjši in bo v njem le kamera za selfije. Tako bosta iPhone 17 Pro in Pro Max videti veliko bolj podobno kot zdaj vodilne naprave z operacijskim sistemom Android.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki