marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR na IFI s kar 39 medijskimi nagradami
16.09.2024

HONOR je minulem sejmu IFA, ki je potekal v Berlinu, prejeli kar 39 nagrad „Best of IFA“. Nagrajene naprave poudarjajo HONOR-jevo zavezanost vrhunskemu oblikovanju in inovacijam, osredotočenim na človeka, v različnih kategorijah izdelkov.

slikaŠtudija potrdila visoko natančnost ure Samsung Galaxy Watch
13.09.2024

Samsung je skupaj z Univerzo v Michiganu objavil, da je Center za znanost o človeški zmogljivosti in športu (HPSSC) Univerze v Michiganu, ki je znan po celostnih in obsežnih raziskavah in izobraževanju na področju športa, vadbe in človeške zmogljivosti, potrdil visoko natančnost funkcij sledenja telesni pripravljenosti ure Samsung Galaxy Watch.

slikaXiaomi naj bi lastni čip 5G začel uporabljati v prvi polovici leta 2025
11.09.2024

Xiaomi že nekaj časa izdaja telefone s čipi Qualcomma, MediaTeka in šanghajskega podjetja Unisoc. V začetku tega leta so poročali, da sta Xiaomi in Unisoc združila moči pri skupnem razvoju 4nm čipovja, po novem pa naj bi se prvi čipovje z blagovno znamko Xiaomi iz tega sodelovanja pojavilo v začetku leta 2025.

slikaSamsung One UI 6.1.1 razširja najnovejše funkcije Galaxy AI
09.09.2024

Samsung je napovedal razširitev uporabniškega vmesnika One UI 6.1.1, ki bo z novo posodobitvijo prinesel najnovejše funkcije Galaxy AI v več naprav Galaxy. Z razširjanjem, ki se bo začelo v tem mesecu, bo posodobitev razširila funkcije umetne inteligence Galaxy Z Fold6 in Z Flip6 na prejšnje modele, vključno s serijami Galaxy S24, S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9.

članki

Umetna inteligenca izboljšuje kakovost življenja gibalno oviranim osebam


23.08.2024
Objavil: Dare Gliha

V zadnjih tednih je na družbenih omrežjih veliko pozornosti pritegnil ključnik t.i. hashtag #HONORtheChallenger, ki je poklon tihemu pogumu tistih, ki se vsakodnevno borijo z boleznijo amiotrofične lateralne skleroze (ALS), hkrati pa ozavešča o skupnosti ALS.

Udeleženci pri družabnem izzivu sodelujejo tako, da se postavijo v športni položaj, ga objavijo skupaj s ključnikom #HONORtheChallenger in k sodelovanju povabijo druge. Spletnemu gibanju se je pridružilo več kot 4 tisoč ljudi z vsega sveta, podporo pa so izkazali tudi športniki, med njimi britanski gimnastičar Nile Wilson in francoski tekmovalec v vožnji s skirojem Antoine Scoot. Viralni ključnik je zbral 85 milijonov ogledov in ustvaril skupno globalno angažiranost 11 milijonov, s čimer je povečal globalno pozornost za ta pomemben namen.

HONOR omogoča dostop do multimodalne tehnologije sledenja očem z umetno inteligenco za vse

Pri razvoju nove tehnologije so potrebe gibalno oviranih pogosto prezrte. Mednarodne fundacije ALS si prizadevajo za povečanje ozaveščenosti in spodbujanje inovacij, ki izboljšujejo življenje teh skupnosti. V skladu z zavezanostjo podjetja HONOR k inovacijam, osredotočenim na človeka, je HONOR prva blagovna znamka pametnih telefonov, ki je s svojim operacijskim sistemom MagicOS 8.0 uvedla tehnologijo sledenja očem. Tehnologija z umetno inteligenco omogoča uporabnikom, da z očmi odpirajo obvestila in aplikacije na napravi. Podjetje bo to funkcijo uvedlo v naprave po vsem svetu od 27. avgusta 2024.

"ALS je napredujoča bolezen živčnih celic, pri kateri mišice postopoma odpovedujejo," pojasnjuje Limore Noach, izvršna direktorica fundacije ALS na Nizozemskem. "Vsaka izguba funkcije je za vedno," pravi in dodaja, da bolniki z ALS v poznejših fazah bolezni pogosto ohranijo nadzor le nad gibanjem oči.

Podjetje HONOR je zavezano k vlaganju v stalne raziskave, zato v svojem laboratoriju za raziskave in razvoj, razvija tudi neinvazivne tehnologije vmesnika možgani-računalnik (BCI). Ta tehnologija omogoča ljudem, da komunicirajo z zunanjimi napravami s pomočjo možganskih električnih signalov, kar gibalno oviranim omogoča več možnosti. HONOR želi s projektom navdihniti prihodnost tehnologije, ki ustvarja nove medije za interakcije umetne inteligence med pametnimi telefoni in drugimi napravami, kar bo koristilo gibalno oviranim ali osebam, ki potrebujejo dodatno pomoč.

Spodbujanje globalne ozaveščenosti z družbeno angažiranostjo

Da bi ponovno opozorili na skupnost ALS in se poklonili tistim, ki živijo s to boleznijo, je podjetje BBC StoryWorks Commercial Productions pripravilo kratki film z močno zgodbo umetnika in borca ALS Bernarda Mullerja. Film prikazuje, kako Bernard Muller uporablja tehnologijo za sledenje očem za ustvarjanje umetniških del, kar poudarja, kako lahko umetna inteligenca izboljša življenje gibalno oviranih.

Uporabnike družbenih medijev pri HONORju vabijo, da s sodelovanjem v izzivu #HONORtheChallenger na družbenih medijih prispevajo k ozaveščanju o bolezni ALS. Izziv si lahko ogledate na družbenih omrežjih TikTok, Instagram, X, in Facebook.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki