marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei predstavil nov sistem za nosljive naprave TruSense
06.09.2024

Na inovacijah temelječ sistem Huawei TruSense predstavlja nov mejnik pri zagotavljanju natančnega in znanstveno utemeljenega spremljanja zdravja in vadbe. Huawei je na trg pametnih ur in športnih zapestnic vstopil pred 11 leti in od takrat dobavil več kot 150 milijonov izdelkov ter prepričal več kot 520 milijonov uporabnikov aplikacije Zdravje (Huawei Health).

slikaSony dobil nagrado EISA 2024 v kategoriji pametni telefon leta za ustvarjalce
04.09.2024

Sony ponosno sporoča, da so ocenjevalci organizacije EISA znova prepoznali in nagradili kakovost ter inovacije njihovih izdelkov, ki so prejeli skupno 7 nagrad EISA 2024, kar potrjuje njihovo zavezanost ustvarjanju vrhunskih in inovativnih izdelkov. Med njimi je tudi nagrada za pametni telefon za ustvarjalce, podeljena telefonu Sony Xperia 1 VI.

TelekomTelekom Slovenije napoveduje enotno mobilno številko na več napravah
03.09.2024

Telekom Slovenije je v sodelovanju z vodilnimi ponudniki v svoje omrežje že integriral napredno tehnološko rešitev, s katero bo uporabnikom v kratkem omogočil še boljšo izkušnjo uporabe pametnih ur in drugih nosljivih naprav. S podporo za različne proizvajalce in modele, vključno znamke Apple, Google in Samsung, bodo lahko uporabniki prek eSIM kartice na več napravah uporabljali enotno številko.

slikaHuawei petič zapored osvojil nagrado EISA za najboljšo pametno uro
02.09.2024

Med številnimi pametnimi urami, ki so se letos potegovale za priznanje »EISA 2024-2025 Best Smartwatch Award«, je tega kot edina prejela Huawei Watch 4 Pro Space Edition. Podjetje Huawei je to nagrado prejelo že peto leto zapored, s čimer dokazuje prevladujoč tržni položaj.

članki

HONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection


12.07.2024
Objavil: Dare Gliha

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

Med uvodno sejo je blagovna znamka ponovno poudarila svojo osredotočenost na umetno inteligenco, usmerjeno v človeka, in svoje prepričanje o potencialu strojne opreme z umetno inteligenco, ki bo uporabnikom omogočila, da bodo imeli več moči z zagotavljanjem prilagojenih storitev in hkrati varovala zasebnost uporabnikov.

"Umetna inteligenca revolucionarno spreminja naša življenja in poganja industrijo pametnih telefonov, vendar se je večina industrije osredotočila na umetno inteligenco v oblaku, ki pa je le del sestavljanke. UI na napravi, ki se izvaja na pametnih telefonih, ki nas razumejo bolje kot katere koli druge naprave, je v edinstvenem položaju za zagotavljanje storitev, ki so prilagojene nam in našim željam," je dejal George Zhao, izvršni direktor družbe HONOR Device Co., Ltd. " V podjetju HONOR verjamemo, da ima umetna inteligenca na napravi potencial, da uporabnikom omogoči, da postanejo bolj sposobni pri vsem, kar počnejo. Vabimo vse akterje v industriji, da se nam pridružijo pri raziskovanju neizkoriščenega potenciala umetne inteligence na napravah."

Razvoj tehnologije za zaščito oči od preprečevanja do olajšanja

HONOR je na sejmu MWC v Šanghaju predstavil najnovejšo tehnologijo za zaščito oči AI Defocus Eye Protection. Zaradi globalnega porasta primerov kratkovidnosti, ki je posledica dolgotrajne uporabe zaslona, ta tehnologija uporablja umetno inteligenco za simulacijo očal za razostritev na zaslonu pametne naprave.

Dokazano je, da je nošenje očal z razostritvijo koristno za zdravje oči, saj namenoma povzročajo nadzorovano razostritev v uporabnikovem perifernem vidnem polju, kar pomaga ohranjati jasen centralni vid. Ta učinek ustvarja spremenjeno vidno zaznavanje, ki upočasni proces podaljševanja oči, kar vodi v kratkovidnost. Zaščita za oči AI Defocus podjetja HONOR, ki se od preventive preusmerja k ustvarjanju tehnologije, ki lahko potrošnikom prinese olajšanje, je dokazano zmanjšala prehodno kratkovidnost uporabnikov v povprečju za 13 stopinj po 25 minutah branja, pri nekaterih uporabnikih pa se je zmanjšala za največ 75 stopinj.

Zmanjševanje goljufij z AI Deepfake Detection

HONOR je obšel tveganja, ki jih predstavlja tehnologija umetne inteligence v oblaku, ki temelji na "deepfake", in predstavil tehnologijo AI Deepfake Detection. Da bi preprečil goljufije in odkril digitalno manipulirano vsebino, AI Deepfake Detection preučuje informacije po posameznih sličicah, kot so očesni stik, osvetlitev, jasnost slike in predvajanje videoposnetka, ter tako prepozna napake, ki jih človeške oči ne opazijo.

Poleg tega je bila AI Deepfake Detection usposobljena za uporabo velikega nabora podatkov o videoposnetkih in slikah, povezanih s spletnimi prevarami, kar ji omogoča, da v treh sekundah opravi identifikacijo, pregled in primerjavo. Če funkcija zazna sintetično ali spremenjeno vsebino, se uporabniku takoj izda opozorilo o tveganju, ki ga zaradi varnosti odvrne od nadaljnjega sodelovanja s potencialnimi prevaranti.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki