marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei prevladuje v sektorju nosljivih naprav
18.09.2024

Poročilo organizacije IDC razkriva, da Huawei kljub močni konkurenci na trgu nosljivih naprav utrjuje zaupanje med potrošniki. Ker smo tik pred predstavitvijo novih naprav, to pomeni, da je podjetje pripravljeno tekmovati na najvišji ravni.

slikaHONOR na IFI s kar 39 medijskimi nagradami
16.09.2024

HONOR je minulem sejmu IFA, ki je potekal v Berlinu, prejeli kar 39 nagrad „Best of IFA“. Nagrajene naprave poudarjajo HONOR-jevo zavezanost vrhunskemu oblikovanju in inovacijam, osredotočenim na človeka, v različnih kategorijah izdelkov.

slikaŠtudija potrdila visoko natančnost ure Samsung Galaxy Watch
13.09.2024

Samsung je skupaj z Univerzo v Michiganu objavil, da je Center za znanost o človeški zmogljivosti in športu (HPSSC) Univerze v Michiganu, ki je znan po celostnih in obsežnih raziskavah in izobraževanju na področju športa, vadbe in človeške zmogljivosti, potrdil visoko natančnost funkcij sledenja telesni pripravljenosti ure Samsung Galaxy Watch.

slikaXiaomi naj bi lastni čip 5G začel uporabljati v prvi polovici leta 2025
11.09.2024

Xiaomi že nekaj časa izdaja telefone s čipi Qualcomma, MediaTeka in šanghajskega podjetja Unisoc. V začetku tega leta so poročali, da sta Xiaomi in Unisoc združila moči pri skupnem razvoju 4nm čipovja, po novem pa naj bi se prvi čipovje z blagovno znamko Xiaomi iz tega sodelovanja pojavilo v začetku leta 2025.

članki

Prodaja Applovih izdelkov se je v Indiji končno začela povečevati


02.08.2024
Objavil: Dare Gliha

Indija se je izkazala za enega najtežjih svetovnih trgov, na katerega se je Apple prebil, vendar se stvari končno izboljšujejo. Po poročanju Bloomberga je letna prodaja Applovih izdelkov v Indiji dosegla novo najvišjo vrednost. Po navedbah vira, ki je želel ostati neimenovan, saj podatki niso javni, je podjetje zabeležilo 33-odstotni skok prihodkov, in sicer iz 6 na 8 milijard dolarjev.

Bloomberg je ob tem dodal, da je to povečanje znak stalnega napredka pri prizadevanjih podjetja Apple, da bi navdušilo kupce v najbolj naseljeni državi, kjer potrošniki postopoma pridobivajo večjo kupno moč. Na trgu še vedno prevladujejo predvsem kitajske blagovne znamke in Samsung, od 690 milijonov pametnih telefonov pa je le 3,5 % iPhonov.

Indijski trg je eden najhitreje rastočih Applovih trgov, vendar prodaja v tej azijski državi še vedno predstavlja približno 2 % celotne prodaje podjetja, ki znaša približno 383 milijard dolarjev. Tim Cook, izvršni direktor družbe Apple, si prizadeva za izboljšanje teh številk, saj smo bili priča odprtju prvih dveh trgovin Apple Store v Indiji.

Tim Cook in njegova ekipa so v Indijo preselili tudi del proizvodnje najnovejših iPhonov. Trenutno se iPhone 15 izdeluje v tovarni v Tamil Nadu, modela Pro in Pro Max pa se še vedno uvažata in zanju veljajo višje tarife.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki