marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaZbogom Nokia? Družba HMD umaknila pametne telefone Nokia z evropskih trgov
16.10.2024

V začetku letošnjega leta je družba HMD vstopila v novo fazo svojega razvoja in opustila blagovno znamko Nokia za pametne telefone v korist naprav z lastno blagovno znamko HMD.

slikaQualcomm potrdil varnostno ranljivost v napravah s sistemom Android
14.10.2024

Qualcomm je ta teden potrdil, da so hekerji izkoristili napako ničelnega dne - ranljivost, ki je proizvajalec ob zlorabi ni poznal. Vrzel je bila odkrita v več deset čipovnih naborih, ki se uporabljajo v milijonih pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android po vsem svetu.

slikaSamsung One UI 7, ki temelji na Androidu 15, prihaja šele naslednje leto
11.10.2024

Google je nedavno izdal operacijski sistem Android 15 v odprtokodni projekt Android, predvidoma 15. oktobra pa bo začel distribuirati posodobitve za svoje pametne telefone Pixel.

slikaNajnovejše govorice o iPhonu SE razkrivajo podrobnosti o zaslonu, kameri in čipu
09.10.2024

Apple na začetku leta 2025 načrtuje predstavitev novega telefona iPhone SE, trdi še en vir. Govorice prihajajo le nekaj dni po tem, ko je Mark Gurman iz Bloomberga razkril časovni okvir, nove informacije pa so dodale več podrobnosti o specifikacijah in funkcijah.

članki

Qualcomm potrdil varnostno ranljivost v napravah s sistemom Android


14.10.2024
Objavil: Dare Gliha

Qualcomm je ta teden potrdil, da so hekerji izkoristili napako ničelnega dne - ranljivost, ki je proizvajalec ob zlorabi ni poznal. Vrzel je bila odkrita v več deset čipovnih naborih, ki se uporabljajo v milijonih pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android po vsem svetu.

Podjetje iz San Diega je tudi razkrilo, da je bil prejšnji mesec proizvajalcem OEM poslan popravek ter je napad označilo za „omejeno, ciljno usmerjeno izkoriščanje“.

Ranljivost z oznako CVE-2024-43047 vpliva na 64 čipov, ki jih je izdelalo podjetje Qualcomm. Med njimi je SoC Snapdragon 8 Gen 1, ki se uporablja v paradnih napravah, kot so Samsung Galaxy S22 Ultra, OnePlus 10 Pro, Sony Xperia 1 IV, Oppo Find X5 Pro, Honor Magic4 Pro, Xiaomi 12 in druge. Na seznamu so tudi modemi Snapdragon in moduli FastConnect, ki se uporabljajo za povezljivost Bluetooth in Wi-Fi.

Tiskovni predstavnik podjetja je izjavil, da je Qualcomm že poslal popravek, vendar je na proizvajalcih pametnih telefonov, da ga zagotovijo svojim strankam. Varnostni laboratorij Amnesty International je potrdil oceno Googlove skupine za analizo groženj, da je težava resna.

Celovita raziskava o tem, kdo je kriv in kdo bi lahko izkoristil to ranljivost, bo „kmalu objavljena“, je dejal tiskovni predstavnik Amnesty. Raziskava organizacij, kot sta Google in Amnesty, pomeni, da je bila hekerska kampanja morda usmerjena na določene posameznike in ne na veliko skupino uporabnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki