marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm potrdil varnostno ranljivost v napravah s sistemom Android
14.10.2024

Qualcomm je ta teden potrdil, da so hekerji izkoristili napako ničelnega dne - ranljivost, ki je proizvajalec ob zlorabi ni poznal. Vrzel je bila odkrita v več deset čipovnih naborih, ki se uporabljajo v milijonih pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android po vsem svetu.

slikaSamsung One UI 7, ki temelji na Androidu 15, prihaja šele naslednje leto
11.10.2024

Google je nedavno izdal operacijski sistem Android 15 v odprtokodni projekt Android, predvidoma 15. oktobra pa bo začel distribuirati posodobitve za svoje pametne telefone Pixel.

slikaNajnovejše govorice o iPhonu SE razkrivajo podrobnosti o zaslonu, kameri in čipu
09.10.2024

Apple na začetku leta 2025 načrtuje predstavitev novega telefona iPhone SE, trdi še en vir. Govorice prihajajo le nekaj dni po tem, ko je Mark Gurman iz Bloomberga razkril časovni okvir, nove informacije pa so dodale več podrobnosti o specifikacijah in funkcijah.

slikaRazkritje podrobnosti o procesorju MediaTek Dimensity 9400
07.10.2024

MediaTek bo v sredo uradno predstavil svoj naslednji paradni čipovnik Dimensity 9400. Pred tem je čip že prehitel Applov čip A18 v primerjalni analizi grafičnih procesorjev in zasedel vrh lestvice AnTuTu. Po zaslugi Digital Chat Station pa smo že pred predstavitvijo dobili domnevne podrobnosti o njegovih procesorskih jedrih.

članki

Razkrite natančne kapacitete baterij v družini iPhone 16


27.09.2024
Objavil: Dare Gliha

Apple ne oglašuje natančne zmogljivosti baterij za svoje telefone iPhone, zato se pri pridobivanju teh podatkov običajno zanašamo na druge vire - certifikate regulatornih agencij, analize in podobno. Enako je veljalo za novo napovedano družino iPhonov 16, zdaj pa smo končno dobili natančne številke, ki jih je posredoval brazilski regulativni organ Anatel.

Tako ima iPhone 16 baterijo s 3 561 mAh, kar je za 6,3 % več kot njegov predhodnik. iPhone 16 Plus ima baterijo s 4 674 mAh, kar je za 6,6 % več. iPhone 16 Pro ima 3.582 mAh baterijo, kar je 9,4 % več kot iPhone 15 Pro, iPhone 16 Pro Max pa se ponaša s 4.685 mAh baterijo, kar je 5,5 % več kot iPhone 15 Pro Max.

Glede povišanja kapacitete v primerjavi z lanskoletnimi modeli je torej jasen zmagovalec, in sicer iPhone 16 Pro. Vendar to ne pomeni, da druge naprave nimajo zelo dobre življenjske dobe baterije - zaradi uporabljenih čipov A18 in A18 Pro ter toplotnih izboljšav v notranji zasnovi imata tako iPhone 16 Pro kot Pro Max kljub manjšemu (in različnemu) povečanju same zmogljivosti baterije bistveno boljšo življenjsko dobo kot njuni predhodniki.

Poleg tega vsi modeli iPhone 16 podpirajo hitrejše 25W polnjenje MagSafe, če kupite enega od Applovih novih polnilnikov MagSafe, da bi ga lahko izkoristili. Tega boste morali povezati s 30W napajalnikom. Nove naprave se lahko prek USB-C polnijo tudi z največ 45 W.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki