marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei predstavil nov sistem za nosljive naprave TruSense
06.09.2024

Na inovacijah temelječ sistem Huawei TruSense predstavlja nov mejnik pri zagotavljanju natančnega in znanstveno utemeljenega spremljanja zdravja in vadbe. Huawei je na trg pametnih ur in športnih zapestnic vstopil pred 11 leti in od takrat dobavil več kot 150 milijonov izdelkov ter prepričal več kot 520 milijonov uporabnikov aplikacije Zdravje (Huawei Health).

slikaSony dobil nagrado EISA 2024 v kategoriji pametni telefon leta za ustvarjalce
04.09.2024

Sony ponosno sporoča, da so ocenjevalci organizacije EISA znova prepoznali in nagradili kakovost ter inovacije njihovih izdelkov, ki so prejeli skupno 7 nagrad EISA 2024, kar potrjuje njihovo zavezanost ustvarjanju vrhunskih in inovativnih izdelkov. Med njimi je tudi nagrada za pametni telefon za ustvarjalce, podeljena telefonu Sony Xperia 1 VI.

TelekomTelekom Slovenije napoveduje enotno mobilno številko na več napravah
03.09.2024

Telekom Slovenije je v sodelovanju z vodilnimi ponudniki v svoje omrežje že integriral napredno tehnološko rešitev, s katero bo uporabnikom v kratkem omogočil še boljšo izkušnjo uporabe pametnih ur in drugih nosljivih naprav. S podporo za različne proizvajalce in modele, vključno znamke Apple, Google in Samsung, bodo lahko uporabniki prek eSIM kartice na več napravah uporabljali enotno številko.

slikaHuawei petič zapored osvojil nagrado EISA za najboljšo pametno uro
02.09.2024

Med številnimi pametnimi urami, ki so se letos potegovale za priznanje »EISA 2024-2025 Best Smartwatch Award«, je tega kot edina prejela Huawei Watch 4 Pro Space Edition. Podjetje Huawei je to nagrado prejelo že peto leto zapored, s čimer dokazuje prevladujoč tržni položaj.

članki

Samsung predstavil nov senzor za ure BioActive


19.07.2024
Objavil: Dare Gliha

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

Pristop se začne z enostavnejšim in natančnejšim spremljanjem zdravja s pomočjo Samsung BioActive senzorja, ki uporabnikom nudi podrobnejše in natančnejše osebne zdravstvene podatke.

V okviru svoje misije Samsung ponovno dviguje lestvico s predstavitvijo nove generacije tega senzorja, ki bo premiero doživel v naslednji generaciji pametne ure Galaxy Watch in bo omogočal napredne napovedne in preventivne funkcije dobrega počutja, ki doslej niso bile videne na nosljivih napravah, z natančnejšimi meritvami zdravstvenega stanja.

Predstavljamo novi Samsung BioActive senzor

Popolnoma novi BioActive senzor je ključen za zagotavljanje boljših preventivnih zdravstvenih izkušenj na naslednji generaciji ure Galaxy Watch, z izboljšavami v oblikovanju, ki omogočajo še natančnejši vpogled v zdravje. Samsung inženirji so se osredotočili na tri nadgradnje novega senzorja: izboljšanje zmogljivosti fotodiod, ki sprejemajo svetlobo, dodajanje dodatnih barv diod, ki oddajajo svetlobo (LED), in njihovo optimalno razporeditev po senzorju.

Samsung je več kot podvojil zmogljivost vsake fotodiode in uspešno zmanjšal število potrebnih za ohranitev zmogljivosti iz osmih na štiri. Ta prenova je sprostila dodaten prostor za integracijo večjega števila različnih LED diod in zagotovila njihovo optimalno namestitev na senzorju. Novi senzor zdaj vključuje modre, rumene, vijolične in ultravijolične diode ter povečano število zelenih, rdečih in infrardečih diod. Z integracijo in razporeditvijo teh LED diod, fotodiod ter posebej zasnovane fotodiode, Samsung stopa korak naprej v inovacijah in lahko nadaljuje z neraziskanimi vidiki spremljanja zdravja na nosljivih napravah.

Prinašanje večje natančnosti in novih možnosti za preventivno dobro počutje

Optimalna razporeditev zelenih, rdečih in infrardečih LED diod postavlja nove standarde v tehnologiji nosljivih naprav, izboljšuje natančnost in omogoča izjemne zmogljivosti pri širokem naboru zdravstvenih meritev. To novemu BioActive senzorju omogoča natančnejše merjenje srčnega utripa, kakovosti spanja, krvnega tlaka, ravni kisika v krvi in ravni stresa. Tudi merjenje srčnega utripa med intenzivnimi treningi je za 30 % natančnejše v primerjavi s predhodnikom.

Različne barve LED diod in na novo zasnovane fotodiode odpirajo nove možnosti in uporabnikom omogočajo boljše napovedovanje trendov ter sprejemanje proaktivnih korakov za preventivno nego. Prva izmed teh funkcij bo Indeks naprednih končnih produktov glikacije (AGE) – ki so pokazatelj presnovnega zdravja in biološkega staranja, pod močnim vplivom celotnega življenjskega sloga in prehranjevalnih navad. Kot biološki marker s vpogledom ta indeks daje sliko biološke starosti uporabnika, da pomaga pri sprejemanju boljših odločitev o osebni poti dobrega počutja in poti proti bolj zdravi prihodnosti. Dodatek AGE indeksa je le ena izmed mnogih novih naprednih funkcij, načrtovanih za naslednjo Galaxy Watch.

Naslednja Galaxy Watch bo prinesla izboljšana in pametnejša orodja za zdravje in dobro počutje, ki bodo uporabnikom pomagala doseči njihove cilje. Komaj čakamo, da vam pokažemo več!

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki