marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaZbogom Nokia? Družba HMD umaknila pametne telefone Nokia z evropskih trgov
16.10.2024

V začetku letošnjega leta je družba HMD vstopila v novo fazo svojega razvoja in opustila blagovno znamko Nokia za pametne telefone v korist naprav z lastno blagovno znamko HMD.

slikaQualcomm potrdil varnostno ranljivost v napravah s sistemom Android
14.10.2024

Qualcomm je ta teden potrdil, da so hekerji izkoristili napako ničelnega dne - ranljivost, ki je proizvajalec ob zlorabi ni poznal. Vrzel je bila odkrita v več deset čipovnih naborih, ki se uporabljajo v milijonih pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android po vsem svetu.

slikaSamsung One UI 7, ki temelji na Androidu 15, prihaja šele naslednje leto
11.10.2024

Google je nedavno izdal operacijski sistem Android 15 v odprtokodni projekt Android, predvidoma 15. oktobra pa bo začel distribuirati posodobitve za svoje pametne telefone Pixel.

slikaNajnovejše govorice o iPhonu SE razkrivajo podrobnosti o zaslonu, kameri in čipu
09.10.2024

Apple na začetku leta 2025 načrtuje predstavitev novega telefona iPhone SE, trdi še en vir. Govorice prihajajo le nekaj dni po tem, ko je Mark Gurman iz Bloomberga razkril časovni okvir, nove informacije pa so dodale več podrobnosti o specifikacijah in funkcijah.

članki

Najnovejše govorice o iPhonu SE razkrivajo podrobnosti o zaslonu, kameri in čipu


09.10.2024
Objavil: Dare Gliha

Apple na začetku leta 2025 načrtuje predstavitev novega telefona iPhone SE, trdi še en vir. Govorice prihajajo le nekaj dni po tem, ko je Mark Gurman iz Bloomberga razkril časovni okvir, nove informacije pa so dodale več podrobnosti o specifikacijah in funkcijah.

Po navedbah virov, ki so govorili z 9to5Mac, bo imel četrti iPhone SE sodoben videz sprednje strani, podoben iPhonu 14 z zarezo in funkcijo FaceID. Imel bo tudi čipovje Apple A18 in si bo nekatere kamere izposodil iz lanskoletnega iPhona 15.

Trenutni iPhone SE, ki je bil predstavljen leta 2022, je v bistvu iPhone 8 z novejšim čipovjem, iPhone SE (2025) pa bo zaradi novega čipa prvi cenovno dostopni Applov telefon s povezljivostjo 5G.

Na sprednji strani bo 6,1-palčni zaslon OLED z ločljivostjo 2 531 x 1 170 pik, stranice pa bodo ravne. Ker bo Touch ID izginil, bo edina biometrična funkcija avtentikacije ostala Face ID. Rešitvi za 3D-skeniranje obraza bo v zarezi delal družbo 12 MP fotoaparat za selfije. Na zadnji strani bo tako kot pri prejšnjem iPhonu SE le ena kamera, vendar bo to 48 MP glavna kamera iz iPhona 15. Uvedba čipa Apple A18 pomeni, da bi moral iPhone SE (2025) dobiti Apple Intelligence.

Apple je iPhone SE (2022) predstavil za 429 dolarjev, različica 2025 pa se bo po pričakovanjih začela pri 459 ali 499 dolarjih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki