marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaZbogom Nokia? Družba HMD umaknila pametne telefone Nokia z evropskih trgov
16.10.2024

V začetku letošnjega leta je družba HMD vstopila v novo fazo svojega razvoja in opustila blagovno znamko Nokia za pametne telefone v korist naprav z lastno blagovno znamko HMD.

slikaQualcomm potrdil varnostno ranljivost v napravah s sistemom Android
14.10.2024

Qualcomm je ta teden potrdil, da so hekerji izkoristili napako ničelnega dne - ranljivost, ki je proizvajalec ob zlorabi ni poznal. Vrzel je bila odkrita v več deset čipovnih naborih, ki se uporabljajo v milijonih pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android po vsem svetu.

slikaSamsung One UI 7, ki temelji na Androidu 15, prihaja šele naslednje leto
11.10.2024

Google je nedavno izdal operacijski sistem Android 15 v odprtokodni projekt Android, predvidoma 15. oktobra pa bo začel distribuirati posodobitve za svoje pametne telefone Pixel.

slikaNajnovejše govorice o iPhonu SE razkrivajo podrobnosti o zaslonu, kameri in čipu
09.10.2024

Apple na začetku leta 2025 načrtuje predstavitev novega telefona iPhone SE, trdi še en vir. Govorice prihajajo le nekaj dni po tem, ko je Mark Gurman iz Bloomberga razkril časovni okvir, nove informacije pa so dodale več podrobnosti o specifikacijah in funkcijah.

članki

Vsi štirje modeli iPhone 16 bodo imeli čipe A18


10.07.2024
Objavil: Dare Gliha

Lani je Apple predstavil iPhone 15 in iPhone 15 Plus s čipom A16 Bionic, iPhone 15 Pro in iPhone 15 Pro Max pa s čipom A17 Pro, s čimer je uvedel še večje razlikovanje med modeli Pro in drugimi modeli. To ni bilo najbolje sprejeto, in zdi se, da je bila ta poteza še posebej krivična, če upoštevamo, da samo iPhone 15 Pro in iPhone 15 Pro Max ravno zaradi čipovja podpirata Apple Intelligence.

Dobra novica je, da kaže, da Apple letos ne bo storil iste poteze. Glede na kodo, odkrito v programski kodi, bo vse štiri modele iPhone 16 poganjal čip A18.

Morda bo še vedno obstajala razlika, kjer bodo iPhoni 16 brez kratice Pro dobili A18, medtem ko bodo modeli Pro dobili A18 Pro ali kaj podobnega, vendar vsaj cenejše naprave ne bodo obtičale z lanskim procesorjem.

Če se Apple odloči za takšno razlikovanje, bodo modeli nepro modeli morda dobili manjše število grafičnih jeder, ki bodo bodisi izločena bodisi onemogočena. Zanimivo je, da je bilo v Applovi kodi odkritih pet modelov in še vedno je skrivnost, kateri bo peti - ugibanja pravijo, da bi to lahko bil naslednji iPhone SE, ki bi se lahko začel prodajati v začetku leta 2025 z enakim čipom kot družina iPhone 16.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki